e-resepti verkkokaupassa

Apteekkituotteet helposti ja turvallisesti netistä

Jämsän apteekki on tarjonnut apteekkituotteita verkkopalvelunsa, Verkkosivuapteekki.fi, kautta vuodesta 2008 alkaen. Lakiuudistusten myötä valikoima on laajentunut ensin itsehoitolääkkeillä ja sittemmin reseptilääkkeillä. Lääkkeiden toimittaminen ja niihin liittyvä neuvonnan antaminen ovat apteekin olennaisin tehtävä - myös verkossa.

Tavoitettavuus ja luotettavuus avainasemassa

Jämsän Apteekki on verkkopalvelun kautta asiakkaiden saatavilla joka päivä ja koko vuorokauden ajan. Verkkosivuapteekissa tuotteisiin ja niiden hintoihin voi perehtyä kaikessa rauhassa ennen ostopäätöstä. Tarvittaessa tuotteista ja niiden valinnasta voi keskustella farmaseutin kanssa puhelimitse tai reaaliajassa chat-asiakaspalvelun avulla.

Apteekin verkkopalvelussa, kuten tavallisessakin apteekissa, tuotteiden turvallisuus, teho ja laatu on tarkoin varmistettu. Toiminta on suomalaisen apteekin palvelua, ja apteekki on siitä vastuussa. Lääkeväärennöksiä ei tällöin tarvitse pelätä.

Tuotevalikoima on laaja. Tavanomaisen apteekkituotevalikoiman lisäksi tarjolla on laaja valikoima esimerkiksi lemmikkien hyvinvointiin ja seksuaaliterveyteen liittyviä tuotteita.

Kun asiakas on rekisteröitynyt Verkkosivuapteekin käyttäjäksi, hän voi tilata myös reseptilääkkeensä sen kautta. Kirjautumisen ja sähköisen tunnistautumisen jälkeen asiakas antaa Jämsän Apteekille luvan noutaa tietonsa Reseptikeskuksesta, jonne on tallennettu valtakunnallisesti kaikki lääkärien tekemät eReseptit. Oston jälkeen lääkkeet toimitetaan valittuun toimipisteeseen 1-3 arkipäivän kuluessa.

Laaja toimitusverkosto

Asiakas valitsee, mistä tilatun tuotteensa noutaa. Postin ja Matkahuollon toimipisteiden lisäksi paketin voi noutaa läheisestä Siwasta, Euromarketista, Valintatalosta tai SmartPOST-toimipisteestä.

-Koskenpäällä asuvat sivuapteekkimme asiakkaat voivat tehdä lääkeostoksensa verkossa ja hakea tilauksensa läheisestä Siwasta - niinäkin päivinä, kun sivuapteekkimme on Koskenpäällä suljettu. Verkkoapteekin myötä apteekin tavoitettavuus on huomattavasti parantunut.

Verkkokauppa valtaa alaa

Kaupan liiton mukaan suomalaiset ostivat vuonna 2011 verkosta tavaroita ja palveluita yhteensä yli 10 miljardilla eurolla. Kasvua edellisvuodesta kertyi 10 prosenttia. Verkkokaupan kehitys on erityisen tärkeää erikoiskaupalle, jonka tuotteista jo nyt lähes viidennes ostetaan verkon kautta.

Verkkokauppa muuttaa monella tavalla kaupan ja ostamisen rakenteita. Yrityksen digitaalinen kyvykkyys määrittää pitkälti yrityksen kasvupotentiaalin, arvioi Asiakkuusmarkkinointiliiton toimitusjohtaja Jari Perko (Kaupan Liitto).

Verkkopalvelu sopii erityisen hyvin apteekin toimintaan. Apteekin tavoitettavuus paranee niin taajamien kuin haja-asutusalueen kuluttajille. Myös asiakkailta saatu palaute verkkomyynnistä on ollut myönteistä.