Luotettava ja vastuullinen apteekki

Asiantunteva henkilöstö seuraa tarkoin myynnissä olevien tuotteiden käyttökokemuksia  ja sitä, että asiakas osaa käyttää valmistetta oikein. Asiakasta kuunnellaan herkällä korvalla. Häneltä pyydetään palautetta ja kysytään kokemuksia hänen käyttämistään valmisteista.

ApteekkariJmsnapteekki.jpg- Mikäli tuotteessa on jotain vikaa tai se ei toimi kuten pitäisi, teemme aina reklamaation valmistajalle. Esimerkiksi erään valmistajan tuotteessa tabletit olivat niin tiukassa alumiinikalvossa, että ne usein hajosivat irrotettaessa.  Ilmoitimme asiasta lääkkeen valmistajalle, joka paransi tuotettaan palautteemme perusteella, apteekkari Pekka Peura kertoo.

Joskus valmisteen käyttöön liittyvä ongelma johtuu puutteellisesta käyttöohjeesta tai siitä, että ohje on suomennettu virheellisesti.

- Tämä on osaltaan sitä luotettavaa ja vastuullista toimintaa asiakkaan hyväksi, jonka me koemme tärkeäksi toiminnassamme.

Asiakkaiden parhaaksi on myös kehitetty annosjakelu, lääkehoidon tukipalvelu, jossa asiakas saa lääkkeensä turvallisesti ja kustannustehokkaasti.

- Suomessa on tällä hetkellä noin 30 000 annosjakelun käyttäjää, määrä voisi olla isompikin. Ruotsissa annosjakelun piirissä on jo noin 90 000 käyttäjää, Peura kertoo.

Lääkeväärennökset kasvava ongelma – laillinen apteekki turvallinen valinta

Euroopassa lääkeväärennösongelmaan on havahduttu vasta viime vuosina. Kansainvälisen, internetissä tapahtuvan lääkemyynnin myötä viranomaiset ovat alkaneet kiinnittää asiaan huomiota. Kuluttajat ovat myös huolissaan lääkeväärennöksistä. Niitä raportoidaan jatkuvasti eri puolilta maailmaa.

Suomessa lääkeväärennös pääsi tänä keväänä ensimmäistä kertaa lailliseen lääkejakeluketjuun Suomessa. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea selvittää parhaillaan kyseistä rinnakkaisvalmistetta koskevaa lääkeväärennösepäilyä. Vastaava selvitystyö on meneillään myös muissa EU:n jäsenvaltioissa.

Lääkeväärennös on aina terveysriski ja se on lähes mahdoton tunnistaa. Valmisteen vaikuttavat aineet tai ainesosat saattavat olla vääriä, tehottomia tai jopa vaarallisia. Fimean laboratorio ja Tullilaboratorio ovat laboratorioanalyysien avulla osoittaneet lääkeväärennöksiin liittyvät monet ongelmat ja riskit käyttäjän terveydelle.

Lääkeväärennökset osoittavat, miten tärkeää on, että lääkemyyntikanava on luotettava ja se toimii vastuullisesti. Lääkeväärennökset voi välttää hankkimalla lääkkeet laillisen jakelukanavan kautta. Tähän kuuluvat lailliset apteekit ja apteekkien lailliset verkkopalvelut, kuten Verkkosivuapteekki.

Fimean sivuilta löytyy luettelo hyväksytyistä suomalaisista verkkoapteekeista. Luettelosta voit tarkistaa, että käyttämäsi apteekki on hyväksytty ja näin ollen luotettava ja turvallinen palvelun tarjoaja.