Propecia (Finasterid): Hinta, annostus, sivuvaikutukset

Finasteridi on lääkitys, jota käytetään hiustenlähtöön ja eturauhasen hyvänlaatuiseen liikakasvuun (BPH) miehillä sekä liialliseen hiusten kasvuun naisilla. Se otetaan suun kautta, ja se vaikuttaa vähentämällä dihydrotestosteronin (DHT) tuotantoa noin 70 %, myös eturauhasessa ja päänahassa. DHT:n estämisen lisäksi finasteridi estää myös useiden kouristuksia ehkäisevien neurosteroidien, kuten allopregnanolonin, androstanediolin ja THDOC:n, tuotantoa.

Mistä ostaa Propeciaa verkossa

Lääkkeen nimi: Propecia (Finasteridi, Proscar)
Tabletin annostus: 1mg, 5mg
Paras hinta: €0.48
Maksu: Visa, American Express, MasterCard
Kuljetus: Saapuvat: 1-3 viikkoa, ILMAISEKSI.
Mistä tilata: Klikkaa tästä käydäksesi apteekissa!

Finasteridin haittavaikutukset ovat harvinaisia, mutta joillakin miehillä voi esiintyä seksuaalisia toimintahäiriöitä, masennusta ja rintojen suurenemista. Seksuaalinen toimintahäiriö voi joissakin tapauksissa jatkua lääkityksen lopettamisen jälkeen. Finasteridi voi myös peittää tiettyjen eturauhassyövän muotojen varhaiset oireet.

Propecia finasteridi 1mg 84 tablettia

Haittavaikutuksistaan huolimatta finasteridia on käytetty laajalti oireisen BPH:n hoitoon miehillä, joilla on suurentunut eturauhanen, ja miesten hiustenlähtöön (androgeneettinen hiustenlähtö). Lääkärit voivat määrätä finasteridia BPH:n hoitoon parantaakseen oireita, kuten virtsaamisvaikeuksia, nokturiaa ja virtsan virtauksen vähenemistä. Sen käyttö voi kuitenkin aiheuttaa seksuaalisia haittavaikutuksia erityisesti miehille, joilla on suurentuneesta eturauhasesta johtuvia obstruktiivisia oireita.

Finasteridi patentoitiin vuonna 1984, ja se hyväksyttiin lääketieteelliseen käyttöön vuonna 1992. Se on saatavana geneerisenä lääkkeenä, ja se on 90. yleisimmin määrätty lääke Yhdysvalloissa, yli 8 miljoonaa reseptiä vuonna 2020.

Propecia hinta

Propecian hinta voi vaihdella apteekista ja määrätystä annoksesta riippuen. On tärkeää keskustella vakuutuksenantajan kanssa, jotta voit selvittää, kuuluuko Propecia lääkkeen korvausohjelmaan. Voit myös kysyä apteekista mahdollisia alennuksia tai kuponkeja.

1 mg Propecia oraalitabletti alkaen 130,68 € 30 tabletilta

Määrä Yksikköä kohti Hinta
30 €4.36 €130.68
90 €3.75 €337.23

Miten Propecia toimii?

Finasteridi on 5α-reduktaasin tyypin II ja III isomuodon selektiivinen estäjä, joka on entsyymi, joka muuntaa testosteronia dihydrotestosteroniksi (DHT) tietyissä kehon kudoksissa, kuten eturauhasessa, ihossa ja karvatupissa. Estämällä näitä kahta 5α-reduktaasin isotsyymiä finasteridi vähentää DHT:n muodostumista, ja se luokitellaan siten androgeenisynteesin estäjäksi.

Finasteridin käytön seurauksena verenkierrossa oleva DHT-pitoisuus laskee noin 65-70 %, kun oraalinen annos on 5 mg/vrk, ja eturauhasen DHT-pitoisuus laskee jopa 80-90 %, kun oraalinen annos on 1 tai 5 mg/vrk. Kun kiertävät testosteronipitoisuudet nousevat noin 10 %, paikalliset testosteronipitoisuudet eturauhasessa nousevat noin 7-kertaisiksi ja paikalliset testosteronipitoisuudet karvatupissa nousevat noin 27-53 %. Finasteridin oraalisen annoksen, joka on vain 0,2 mg/vrk, on todettu saavuttavan lähes maksimaalisen DHT-tasojen suppression.

Vähentynyt sukupuolivietti, masennus ja muut haittavaikutukset

Kuten kaikki lääkkeet, Propecia voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Propecian yleisimpiä haittavaikutuksia ovat vähentynyt sukupuolivietti, erektiohäiriöt ja siemennesteen määrän väheneminen. Muita mahdollisia haittavaikutuksia ovat masennus, rintojen arkuus tai suureneminen ja allergiset reaktiot. On tärkeää keskustella lääkärin kanssa kaikista haittavaikutuksista, joita saatat kokea Propecia-hoidon aikana.

Propecia annokset

Tämän lääkkeen annos on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksiä tai etiketissä olevia ohjeita. Seuraavat tiedot sisältävät vain tämän lääkkeen keskimääräiset annokset. Jos annoksesi on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri kehota sinua tekemään niin.

Otettavan lääkkeen määrä riippuu lääkkeen vahvuudesta. Myös päivittäin otettavien annosten määrä, annosten välinen aika ja lääkkeen ottamisen kesto riippuvat lääketieteellisestä ongelmasta, johon käytät lääkettä.

 • Suun kautta annosteltavassa muodossa (tabletit):
  • Eturauhasen hyvänlaatuiseen liikakasvuun:
   • Aikuiset-5 milligrammaa (mg) kerran päivässä.
   • Lasten käyttö ei ole suositeltavaa.
  • Miesten hiustenlähtöön:
   • Aikuiset - 1 milligramma (mg) kerran päivässä.
   • Lasten käyttö ei ole suositeltavaa.  

Mitä eroa on Finasteridin ja Propecian välillä?

Finasteridia, Propecian vaikuttavaa ainetta, on saatavilla eri muodoissa ja annoksina, ja sitä käytetään yleisesti hiustenlähtöön ja eturauhasen hyvänlaatuiseen liikakasvuun. Vaikka Propecia ja Finasteridi ovat teknisesti sama hiustenlähtöhoito, Propecia on merkkiversio ja Finasteridi on halvempi geneerinen versio, joka on nimetty Propecian vaikuttavan aineen mukaan. Vaikka molemmat ovat yhtä tehokkaita, Propecia sisältää lisäksi sitovia ja inaktiivisia ainesosia, jotka voivat aiheuttaa käyttäjissä erilaisia reaktioita. Näin ollen on ratkaisevan tärkeää seurata kaikkia ainesosia, kun aloitetaan mikä tahansa uusi lääkehoito.

Kuinka ottaa Propeciaa

 • Ennen kuin aloitat hoidon, lue pakkauksen sisällä oleva valmistajan painettu pakkausseloste. Siitä saat lisätietoja finasteridista ja täydellisen luettelon haittavaikutuksista, joita saatat saada sen käytöstä.
 • Ota yksi (1 mg) tabletti joka päivä täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan. Yritä ottaa annokset samaan aikaan päivästä, sillä tämä auttaa sinua muistamaan ottaa finasteridi säännöllisesti.
 • Niele tabletti kokonaisena (rikkomatta tai murskaamatta sitä) vesijuoman kera. Voit ottaa tabletin joko ruoan kanssa tai ilman ruokaa.
 • Jos unohdat ottaa annoksen ajoissa, ota se, kun muistat. Jos muistat vasta seuraavana päivänä, jätä unohtunut annos ottamatta. Älä ota kahta annosta yhdessä korvataksesi unohtuneen annoksen.

Lähteet